FIX: LogonUI.exe-fejl ved BOOT / opstart

Intet er mere skræmmende end at få en fejl, før din computer endda tænder helt. I dette specifikke tilfælde har brugere rapporteret at få en LogonUI.exe - applikationsfejl ved login-skærmen. Fejlens sværhedsgrad er sådan, at brugeren ikke er i stand til at klikke på noget på log-on-skærmen, og den eneste mulighed, de har, er at lukke computeren kraftigt, hvilket gør computeren ubrugelig.

LogonUI er et Windows-program, der er ansvarligt for den grænseflade, du ser på log på skærmen. Denne fejl, du får, indikerer, at enten Logonui.exe-filen i sig selv er blevet ødelagt, eller at et andet program forstyrrer og får LogonUI til at producere sådanne resultater.

Vores vejledning nedenfor dækker begge sider af problemet plus andre sandsynlige årsager til denne fejl.

Det er blevet rapporteret, at KB3097877 også forårsager dette problem. For professionelle, hvis de kan tilslutte og udføre kommandolinjebaserede instruktioner eksternt, skal du fjerne opdateringen KB3097877 eksternt ved hjælp af følgende kommando:

wusa / afinstallere / kb: 3097877 / stille

Løsning 1: Kør DISM Repair

Denne fejl kan forårsages, hvis LogonUI-programmet på din computer er defekt. For at reparere det bliver vi nødt til at logge på sikker tilstand med kommandoprompten .

For at gøre dette, magt på dit system og derefter kraftigt lukke din computer, når den når Windows-logoet . Gentag disse trin fra 4 til 5 gange, og på et tidspunkt får du Forberedelse til automatisk reparation under Windows-logoet. Lad det køre denne gang.

Klik på skærmen Automatisk reparation på Avancerede indstillinger > Fejlfinding > Avancerede indstillinger > Kommandoprompt .

Kommandoprompt med et sort vindue åbnes. Skriv Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth og tryk Enter .

Windows reparerer enhver systemfil, som den finder korrupt.

Når processen er afsluttet, skal du kontrollere, om problemet er løst. Hvis ikke, skal du muligvis reparere systemfilerne fra et installationsmedie.

For at gøre det skal du oprette et installationsmedie ved at følge metode 5 i vores guide her, og når du har nået Avancerede indstillinger , skal du vælge Sikker tilstand med kommandoprompt .

Din computer starter nu i sikker tilstand med et kommandopromptvindue.

Først skal du bekræfte drevbogstavet for det installationsmedie, du har indsat. For at finde det, skriv D: i det sorte vindue, og tryk på Enter . Hvis du på listen, der vises, ser mapper som boot, efi, sources , så er dette installationsmediet.

Hvis ikke, skal du trykke på E: og trykke på Enter og kontrollere navnene på mapperne. Bliv ved med at kontrollere drevbogstaverne, og noter det drevbogstav, som disse mapper vises på. I denne guide, vil vi antage at det er drevbogstavet E: .

Skriv nu Dism / Image: C: \ / Cleanup-Image / RestoreHealth /Source:wim:D:\Sources\Install.wim:1 / limitaccess og tryk Enter .

Når processen er afsluttet, skal du genstarte din computer. Problemet burde være væk nu. Hvis ikke, gå videre til den næste løsning.

Løsning 2: Afinstaller FastAccess eller andre sådanne sikkerhedsprogrammer

Hvis du har installeret ansigtsgenkendelsessoftwareprogrammer såsom FastAccess, kan deres inkompatibilitet med Windows 10 få dette problem til at ske.

For at gøre dette, magt på dit system og derefter kraftigt lukke computeren ned, når den når Windows-logoet. Gentag disse trin fra 4 til 5 gange, og på et tidspunkt får du Forberedelse til automatisk reparation under Windows-logoet . Lad det køre denne gang.

På skærmen Automatisk reparation skal du klikke på Avancerede indstillinger > Fejlfinding > Avancerede indstillinger > Startindstillinger

Klik på Genstart.

Efter genstart, når du kommer til skærmen Startup Settings, skal du trykke på F4 for sikker tilstand .

Når du logger på, Presse og holdWindows-tasten og Presse R . Skriv appwiz.cpl og tryk på Enter . Find FastAccess eller et sådant sikkerhedsprogram . Højreklik på det og klik på Afinstaller .

Hvis LogonUI-fejlen også vises i fejlsikret tilstand, hvilket forhindrer dig i at logge ind, skal du nå kommandoprompten ved hjælp af instruktionerne i løsning 1 .

I kommandopromptvinduerne skal du skrive ren “C: \ Program Files” “Program Files-old” og trykke på Enter .

Skriv nu ren "C: \ Program Files (x86)" "Program Files (x86) -old" og tryk Enter . Ingen grund til at bekymre sig, selvom det giver en fejl Fortsæt alligevel.

Genstart nu din computer, og log ind normalt.

Åbn dit C-drev, og fjern -old fra navnene på mappen Program Files og Program Files (x86) .

Nu, Tryk og holdWindows- tasten og Presse R . Skriv appwiz.cpl og tryk på Enter . Find FastAccess eller et sådant sikkerhedsprogram, der ser mistænkeligt ud. Højreklik på det og klik på Afinstaller .

Genstart nu dit system og kontroller.

Løsning 3: Deaktiver adapter til grafikkort

Et midlertidigt problem med din grafiske adapter kan også få LogonUI-programmet til at reagere sådan. For at afhjælpe dette vil vi deaktivere grafikadapteren i sikker tilstand, derefter opdatere og aktivere den normal tilstand.

Start i sikker tilstand ved at følge vores guide her.

Når du logger ind i fejlsikret tilstand, Presse og Hold Windows- tasten og Presse R . Skriv devmgmt.msc og tryk på Enter .

I Device krybbe vinduet, udvide Skærmkort og højre klik på enheden under den. Klik på Deaktiver .

Genstart dit system, og du skal kunne logge ind normalt.

Aktiver nu også enheden via Enhedshåndtering .

Højreklik klikenheden og klikke på Opdater driversoftware .

I Update Windows skal du klikke på Søg automatisk efter opdateret driversoftware .

Det vil automatisk søge og installere opdaterede drivere, hvis de er tilgængelige. Se også på producentens websted for dit grafikkort for de nyeste drivere til Windows 10.

Anbefalet

Fix: Minecraft svarer ikke
Hvad er applikation til registrering af digital tv-tuner-enhed, og skal den fjernes?
Hvad er FileRepMalware, og skal du fjerne det